Een virtuele microscoop kan weefsel coupes scannen en deze beelden met een hoge resolutie digitaal opslaan.
De afdeling Pathologie beschikt over een Hamamatsu Nanozoomer 2.0 HT digital slide scanner (virtuele microscoop) voor wetenschappelijk gebruik.

De NDP viewer software (beschikbaar via SOM of te downloaden van de Hamamatsu-site) stelt u in staat de beelden in alle vergrotingen te bekijken en delen ervan te exporteren voor publicatie. Tevens kunnen metingen en annotaties worden gemaakt. Met aanvullende beeldverwerkingssoftware is het mogelijk de beelden verder te analyseren.

Tevens kunt u de beelden beschikbaar maken en laten beoordelen door anderen via intranet binnen het Erasmus MC of via internet.

U kunt na te zijn ingewerkt door één van onze PARTS medewerkers de Nanozoomer virtuele microscoop zelf gebruiken. Indien u een introductiecursus voor dit apparaat wilt volgen, klik dan hier en vul het aanvraagformulier in. Eventueel kunnen PARTS medewerkers uw opnamen maken.
Mail voor informatie naar parts@erasmusmc.nl.