Laser Capture Microdissectie maakt het mogelijk heel specifiek de cellen te isoleren die van belang zijn voor uw onderzoek

  • Weefsel heterogeniteit maakt het moeilijk data te interpreteren die verkregen zijn uit analyses van cellen met morfologische en fenotypische verschillen. De PALM laser microdissectie techniek kan uit weefselcoupes losse cellen of histologisch pure cel populaties isoleren, die van belang zijn voor uw onderzoek.
  • De cellen van interesse kunnen met behulp van microdissectie gescheiden worden van de rest en gebruikt worden voor o.a. DNA genotypering, RNA analyse, cDNA generatie en proteomics. Microdissectie is zowel mogelijk op FFPE als vers ingevroren weefsel.
  • De isolatie is mogelijk vanaf bestaande coupes. Als de coupe nog vervaardigd moet worden kan het beste gebruik worden gemaakt van speciaal daarvoor gefabriceerde membraanglaasjes.
  • Na een introductiecursus kunt u de apparatuur zelfstandig gebruiken. Indien u een introductiecursus voor dit apparaat wilt volgen, klik dan hier en vul het aanvraagformulier in
  • De PALM is te reserveren op intranet via onze boekingsagenda. De kosten zijn € 20 per uur voor het bekostigen van het onderhoud van het systeem. U kunt de microdissectie ook uit laten voeren door PARTS medewerkers: naast de uren PALM worden dan ook de uren van een analist betaald..

Mail voor vragen of een offerte naar parts@erasmusmc.nl

nl_NLDutch