Het snijden van een paraffine coupe zonder vouwen of scheuren is vakwerk. In het PARTS laboratorium werken analisten die zeer bedreven zijn in het snijden van coupes. Door hun ervaring kunnen zij snel en met hoge kwaliteit paraffine blokjes verwerken tot coupes die voor vele doeleinden te gebruiken zijn.

Het histologie laboratorium is uitgerust met iso-gecertificeerde apparatuur waarmee niet alleen de standaard hematoxyline & eosine (H&E) coupe gemaakt kan worden, maar ook diverse speciaal kleuringen zoals elastine of fibrine. Klik hier voor de vele mogelijke kleuringen die PARTS aanbiedt

Er kunnen extra blanco coupes gesneden en geplakt worden als nog niet bekend is welke kleuringen of bepalingen er volgen. Deze coupes zijn redelijk lang houdbaar (eventueel gekoeld/luchtdicht verpakt) en geschikt voor immunohistochemie, moleculair pathologische en/of FISH technieken. Voor DNA-, RNA- of eiwitisolatie kunnen coupes ook opgevangen worden in Eppendorf cups ( link naar moleculaire pathologie).  Indien laser microdissectie (link naar PALM) gewenst is worden de coupes op membraan glaasjes geplakt.

U kunt ook zelf gebruik maken van onze cryostaat (vriescoupes). Na een introductie door een PARTS-medewerker kunt u dit apparaat gebruiken tegen een vast tarief van 20 euro per uur. De opbrengsten worden gebruikt voor o.a. disposables en het onderhoudscontract op dit apparaat. Voor meer informatie mail naar: parts@erasmusmc.nl

nl_NLDutch